Екскурсії з користю проводять бібліотекарі у Кропивницькому

Бібліотека №5 гарного весняного дня запросила членів краєзнавчо-пошукового клубу «Кущівські дослідники» здійснити екотур вулицями мікрорайону – від приміщення бібліотеки до провулку Вишневого. Зібралися у бібліотеці, де їх чекав огляд літератури з виставки «Відкрий для себе рідне місто». Потім всі вирушили в подорож рідною Кущівкою, прихопивши з собою  заздалегідь підготовлений туристичний рюкзачок  з водою і одноразовим посудом, пакет для сміття і одноразові рукавички.  Було розроблено маршрут, визначено стежку з інформаційними зупинками, складено карту з позначенням на ній цікавих екскурсійних об’єктів.  Подорожні мали три інформаційні зупинки – на вулиці Вознесенській, на провулку Середньому, та на провулку Вишневому. З розповідей краєзнавця Смотренко В.В. присутні дізналися, чому вулиці мають такі назви, як вони виглядали у минулому.

Бібліотекар Соколова В.В. розкрила читачам-туристам значення слова «природа», розповіла про гострі питання екології та охорони навколишнього середовища.

На  кінцевій зупинці – провулку Вишневому – всі хором заспівали однойменну пісню, що стала символом нашого мікрорайону Кущівка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *