У Кропивницькому пройшла година історичної пам’яті «Солдат війни не обирає»

15 лютого 2019 року минає 30 років, коли останній радянський солдат покинув багатостраждальну землю Афганістану, коли припинилася безглузда, жорстока війна за участі радянських солдатів, наших громадян і земляків. Це день пам’яті тих бійців, які, виконуючи свій військовий обов’язок і присягу, воювали та гинули на чужині.

8 лютого в бібліотеці-філії № 2 пройшла година історичної пам’яті «Солдат війни не обирає».

На зустріч з учнями ЦВПУ імені Миколи Федоровського (20 чол.) був запрошений учасник бойових дій в Афганістані, наш земляк - Сергій Іванович Кучин.

Він розповів присутнім як молодим солдатом потрапив в Афганістан, про труднощі з якими зіткнулися воїни-водії  на гірських дорогах, про «чорні тюльпани» та своїх бойових побратимів. Учні задавали запитання гостю і вшанували пам’ять полеглих солдат хвилиною мовчання.

Учасники заходу переглянули документальний відеофільм «Вивід військ з Афганістану», буктрейлер до книги Нобелівського лауреата по літературі Світлани Алексієвич “Цинкові хлопчики” (1989) та уривок з її інтерв’ю Дмитру Гордону, ознайомилися з  фото-художньою виставкою «Згадай, Афганістан, синів полеглих України!».

Захід був насичений цікавою інформацією, яка нікого не залишила байдужим.

Бібліотека філія №2 міська централізована бібліотечна система м. Кропивницького, вул. Попова, 7, корп. 1. тел. 55-89-14, моб.0955427458 завідуюча філії Верозуб Наталія Миколаївна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *