У Кропивницькому стартував міський фестиваль дитячої творчості

Сьогодні, 11 травня, вже третій рік поспіль завдяки міському фестивалю дитячої творчості Кропивницький перетворюється на місто художників. Ініціатором його проведення традиційно виступила галерея “Єлисаветград” спільно з відділом культури і туризму, управлінням освіти, відділом сім’ї та молоді та управлінням економіки міської ради.

Цього дня на майданчику перед обласним краєзнавчим музеєм по вулиці Архітектора Паученка юні художники малювали олівцями, акварелями і олією, на папері і полотні, і на власному тілі. У фестивалі взяли участь діти не лише з обласного центру, на захід завітали гості з Київа, Миколаїва та Дніпра. А власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов висловив сподівання, що у майбутньому фестиваль доросте до міжнародного рівня. Подивитись на роботи талановитих дітей завітав на фестиваль міський голова Кропивницького Андрій Райковч.

Під час фестивалю заплановані майстер-класи з боді-арту, ігротека, шоу ростових ляльок, виготовлення виробів з полімерної глини, виробів з паперу, уроки живопису від учнів дитячої художньої школи О. Осмьоркіна. На завершення свята відбудеться шоу мильних бульбашок.

Також у рамках фестивалю відбувся святковий концерт за участі творчих колективів шкіл міста, присячений Дню матері. А вихованці дитячо-юнацьких клубів відділу сім’ї та молоді вітали зі святом усіх присутніх кропивничанок, даруючи власноруч виготовлені листівки - «Від всієї душі», з написаними привітаннями та прикрасами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *