У Кропивницькому відбувся літературно-мистецький захід, присвячений Дню Перемоги

“Пам’ять про війну нам книга оживляє” - під такою назвою в бібліотеці-філії №2 пройшов літературно-мистецький захід, присвячений Дню Перемоги.

Пам’ять людська! Через десятиліття прориваються спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. На честь героїв споруджено пам’ятники та обеліски.

Присутні, учні ПТУ та дорослі користувачі бібліотеки мали змогу переглянути відеоматеріали про події Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, ознайомитися з літературою, яка розкриває історію Другої світової війни, внесок України в цю війну. Бібліотекарі познайомили присутніх з книгами  про  Другу  світову  війну,  а  також  творами  відомих  українських письменників  про  роки німецької  окупації. Особливий акцент зроблено на книги про Кіровоградський вимір Великої війни.

В наші дні ми не маємо права забувати уроки війни, тих, хто захищав Батьківщину від ворогів, особливо, коли ми знову боронимо незалежність нашої держави та мир в країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *