«Сонячну палітру Степана Ніколенка» презентували у Кропивницькому

 В художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відкрилась персональна виставка живописних та графічних творів олександрійського художника Степана Ніколенка «Сонячна палітра Степана Ніколенка». Експозицію відкрили в рамках музейного мистецького проекту серії виставок «Лауреати обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна».
Художника привітали перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, посадовці облдержадміністрації та міської ради у місті Кропивницькому, члени Національної спілки художників України.
Довідково: Степан Федорович Ніколенко народився 19 квітня 1941 року в м. Олександрії. Почесний громадянин міста Олександрії. У 2012 році став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція». Закінчив у 1968 році художньо-графічний факультет Краснодарського державного педагогічного інституту. Майже сорок років був директором Олександрійської дитячої художньої школи, нині працює викладачем Олександрійського коледжу культури та мистецтв.
Педагогічну діяльність успішно поєднує з творчістю. Є активним учасником всеукраїнських, обласних та міських художніх виставок, неодноразово представляв персональні виставки. В творчості надає перевагу реалістичній манері виконання. Його доробки прикрашають збірки музеїв та приватних колекцій в Україні та за кордоном. На нинішній виставці представлено майже п’ятдесят живописних та графічних доробків митця різних років – ліричні пейзажі, колоритні натюрморти та портрети сучасників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *