У бібліотеці Кропивницького відбувся літературний захід

“Мир - Схід - Захід” - під такою назвою пройшло засідання юнацького клубу «КЛюЧ» в бібліотеці-філії №2.

Літературне бомбардування «Мир - Схід - Захід» було присвячене сучасній українській літературі, говорилося про нові книги письменників зі сходу і заходу України.

Засідання розпочалося з міні-анкетування. Кожен читач надає перевагу окремому жанру літератури - історичним романам, детективам, фантастиці, або романам про кохання. Юнаки та дівчата прикрасили  «дерево книжкових вподобань» кольоровими стрічками, захистивши свій  вибір жанру.

Бібліотекарі познайомили присутніх з книговидавничим проектом «Схід–Захід», де у кожному виданні серії під однією палітуркою поєднано твори двох авторів: одного із західної України, другого зі східної. Окрім того, один автор представлений прозою або есе, інший – поезією. Учні переглянули відеопрезентації книг серії «Схід–Захід» та «Яких сучасних авторів читає молодь?».

Кожен бажаючий презентував свою улюблену книгу, коротко розповів чим вона його зацікавила. Звучали прізвища Люко Дашвар, Сергія Жадана, Василя Шкляра, Андрія Кокотюхи, Наталі Костіної, Сергія Лойка.

Обговорили роман Галини Вдовиченко «Маріупольський процес», після прочитання якого щемить душа. Роман про людину, про її метання й пошуки, про Схід і Захід України на рівні «східняцьких» і «західняцьких» душ і болю. І таки про любов, яка одвіку проростала всупереч усім війнам і терористам.

На Євгенію Петренко справили найбільше  враження книги Світлани Талан «Оголений нерв» та «Повернутися дощем», що вона захотіла придбати їх для домашньої бібліотеки.

З цікавістю присутні прослухали огляд новинок сучасної української літератури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *