У бібліотеці Кропивницького представлена книжкова виставка «Дари України, шедеври Європи»

До уваги користувачів в бібліотеці – філії № 8, що на Шкільному, представлена книжкова виставка «Дари України, шедеври Європи».

Багата Україна  народними ремеслами: кожний регіон вирізняється своїми звичаями, обрядами, промислами. Одні славляться своєю керамікою, плетінням виробів з бісеру, інші дбайливо зберігають традиції майстрів – ткачів, які виготовляють килими, ліжники. Ще одні області багаті на різноманіття вишивальних технік. Про народні ремесла України розповідає розділ  виставки «Світ рукотворного дива» .

Наш народ щедрий на таланти і в інших формах творчості: музика, архітектура, живопис… Але формат книжкової виставки не може вмістити в собі всю цю різноманітність, тож звернемо увагу лише на художню літературу, яка має найбільший вплив на розвиток  і становлення людини. Розділ «Невичерпна духовна спадщина» презентує  твори класиків української літератури: Т. Шевченка, Л.Українки, О.Гончара , В.Симоненка…

Часто, прочитавши гарну книгу, ми хочемо ще раз пережити ті емоції, які подарував нам автор. І тоді на допомогу нам приходить кінематограф, адже багато книжкових героїв перебралося в яскравий та барвистий кадр кінофільму. «Шедеври літератури на екрані» познайомить допитливого читача  з творами зарубіжних класиків, які були екранізовані.

Завжди, коли мова заходить про прекрасне, ми насамперед згадуємо ще один вид мистецтва – живопис. Як вражають нас полотна майстрів пензля, які жили і творили давно, але їхніми творами ми захоплюємося і понині. І саме про  видатних художників Європи ділиться інформацією розділ виставки «Мистецтво на всі часи».

Тож не баріться, приходьте до бібліотеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *