Молодь Кропивницького запрошують ознайомитись з професіями ХХІ століття

З  9 по 15 квітня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує:

Переглянути книжкові виставки:

З 10 квітня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «Криниця духовності нації» присвячена відзначенню Дня пам’яток історії та культури.

Україна - держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам’ятки - перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми (у деяких з них і понині проводяться служби), багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів. Познайомитись з цими витворами допоможе дана виставка.

 

З 10 квітня у відділі сприяння технічній творчості молоді відкриється виставка робіт «Творчість сильних духом». На виставці будуть представлені роботи учнів КЗ “НВО “Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ст. №1 - дошкільний навчальний заклад Кіровоградської міської ради Кіровоградської області”. Поробки створені в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва і демонструють прагнення молоді з особливими потребами показати свої вміння та таланти. Запрошуємо усіх небайдужих відвідати виставку та підтримати особливих дітей.

З 11 квітня відділ мистецтв запрошує переглянути книжкову виставку «Усе минає, а музика – вічна» присвячену 130-ій річниці від дня народження Генріха Нейгауза.

Є люди, професія яких невіддільна від їхнього життя. Це люди невичерпної енергії і творчий шлях їх - суцільне горіння. Таким був Генріх Густавович Нейгауз - піаніст і педагог, публіцист і музично-громадський діяч. Його ім’я знайоме кожній людині, так чи інакше пов’язаного з музикою. А більше дізнатися про життя та творчість видатного земляка допоможе книжкова виставка.

 

З 13 квітня  у відділі сприяння технічній творчості молоді відкриється книжкова виставка «Професії ХХІ століття. Яка з них твоя?».

Наукові і технічні досягнення кардинально змінюють картину світу, вони впливають на рівень цивілізації, життєвий уклад і ціннісні ідеали окремо взятої особистості. Щоб бути затребуваним і гідно оціненим на ринку праці, важливо орієнтуватися на тенденції розвитку економічних систем і суспільства. Список затребуваних професій на ринку праці постійно змінюється. Попри веління серця і бажання  займатися улюбленою справою чимало школярів та їхні батьки орієнтуються на вимоги ринку. Про те які професії сьогодні є актуальними та затребуваними розкаже виставка.

 

Масові заходи:

10 квітня о 8.00 працівники відділу мистецтв запрошують відвідати пізнавальну експедицію «Відомі українські жінки – художниці: Марія Приймаченко».

Марія Овксентіївна Приймаченко, майстер українського «наївного мистецтва», через усе життя пронесла жагу творити, неминучу потребу ділитися своїми відкриттями з людьми. Вона з тих митців, які створювали неповторний світ власних образів, світ краси, мистецьки висловлювала ті почуття, що живуть в народі, в його фольклорі, в його думах. Життя обійшлося з Марією жорстоко. Вона була інвалідом. Ходила через силу, спираючись на милиці. Через хворобу, не маючи можли­вості працювати в полі, вона розпочала малювати, щоб приносити радість людям. Відомою ж Марія Приймаченко стала з 1936 року, коли вперше у Києві на Всеукраїнській виставці народного мистецтва були експоновані її малюнки «Звірі з Болотні».

Про жагу життя, творчість та невичерпну фантацію художниці розкаже захід.

11 квітня о 13.00 у відділі мистецтв відбудеться мистецька година «Співала, мов янгол», присвячена 65-ій річниці від дня народження Квітки Цісик – американської співачки українського походження.
У 2018 році 65-а річниця з дня народження Квітки Цісик відзначається на державному рівні.

Той, хто хоча б раз почув голос Квітки Цісик, ніколи його не забуде. Голос співачки звучав в оперних та естрадних залах, рекламних роликах, але широке визнання вона отримала як виконавиця українських пісень.

На жаль, внаслідок невиліковної хвороби, Квітка Цісик рано пішла із життя. Але залишилися пісні – справжній скарб. Вона так і не встигла здійснити свої дві найзаповітніші мрії – записати альбом з українськими колисковими та відвідати з концертами Україну.

 

12 квітня о 15.00 працівники відділу популяризації книги проведуть пізнавально-розважальну програму «Єврознавці». Учасники дізнаються багато нової, цікавої інформації про європейські міста, їх архітектуру та географію, а також зможуть перевірити свої знання у незвичній ігровій формі.

13 квітня о 17.00 запрошуємо на черговий захід бібліопроекту «Креативна середа» - «Scary movie» (Ніч страшного кіно). Захід невипадково відбудеться у п’ятницю 13-го, адже в багатьох культурах тринадцяте число місяця, яке припадає на п’ятницю, вважається нещасливим днем і є одним з найпоширеніших забобонів.

Напередодні “чорної п’ятниці” – а саме так ще називають п’ятницю, 13-е, бібліотекарі спільно з членами Кропивницького коша УДЮТ «Січ» влаштують перегляд цікавих, але моторошних фільмів.  Запрошуємо усіх, хто бажає полоскотати власні нерви.

 

  Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна, завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *