У Кропивницькому відбудеться презентація виставки майстринь Клубу народних ремесел «Ниточка»

Дайджест заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського

 

1 лютого  14.00 у відділі краєзнавства до річниці утворення відбудеться презентація виставки майстринь Клубу народних ремесел «Ниточка» - «Нам – одинадцять…». Запрошуємо до перегляду виставки кращих робіт декоративно-ужиткового мистецтва членів Клубу.

2 лютого о 15.00 в обласній бібліотеці ім. Дмитра Чижевського відбудеться урочиста церемонія вручення обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка. Будуть  відзначені лауреати  в номінації „Поезія (у тому числі драматичні твори і переклади)” та номінації „Літературознавство та публіцистика”. На захід запрошуються краєзнавці, творча інтелігенція міста, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

4 лютого о 14.30 у відділі мистецтв в рамках фестивалю «Нове Британське кіно» і проекту «Артхаус  Клуб» http://club.arthousetraffic.com/festival-nove-britanske-kino. відбудеться показ британсько-французької соціальної драми 2016 року «Я, ДЕНІЕЛ БЛЕЙК /I, DANIEL BLAKE18+»
*Фільм озвучений українською мовою. Режисер: Кен Лоуч («Кес», «Вітер, що гойдає верес»).  В ролях: Дейв Джонс, Гейлі Скваєрс, Шерон Персі.   Деніел Блейк – 59-річний столяр, який через хворобу втрачає можливість заробляти на життя і змушений звернутися по соціальне забезпечення. У коридорах держустанови він зустрічає матір-одиначку Кейті та двох її маленьких дітей. Для Кейті єдиний шанс уникнути життя у жалюгідній комірці у лондонському гуртожитку для безпритульних – заселитися до соціального помешкання на іншому кінці країни. Деніел і Кейті розпочинають двобій із абсурдною бюрократичною системою, яка аж ніяк не полегшує життя громадян Великої Британії.

Фільм отримав Золоту пальмову гiлку Каннського кiнофестивалю (2016) і був номінований на Премію Європейської кіноакадемії за найкращий фільм, найкращу режисуру, найкращого актора та найкращий сценарій, 2016.

Запрошуємо на екскурсії творчих виставок, які проводять фахівці відділу мистецтв. Вам презентують виставку дитячих робіт «Чудернацькі тваринки. Малюємо небилиці» (творчість учнів старшого викладача факультету дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Ірини Михайлівни Зантарії). Це - незвичні роботи, теплі, цікаві, фантастичні! Також бібліотекарі проведуть екскурсію по виставці живопису молодої харківської  художниці Марії Некрасової, роботи якої вирізняються  витонченим світосприйняттям, тонкою колористикою, що характеризує сучасну Харківську художню школу. В експозиції представлено  близько 40 вражаючих робіт. В холі ІІ поверху розпочала роботу виставка пейзажних фотографій «Соняшник-Троянда-Хризантема». Це стисле зібрання щасливих моментів подорожей Україною, Болгарією, Японією. Соняшник, Троянда, Хризантема – три символи, три чарівних квітки в яскравому букеті світової культури. Запрошуємо до перегляду.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *