На Кіровоградщині ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” постачатиме продукцію НАЕК “Енергоатом”

Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” купуватиме ураново-оксидний концентрат у Державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” із Кіровоградщини. Контракт укладено на шість років.
Про це повідомив сьогодні, 23 листопада, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Балонь.
“Під час мого представлення як очільника ОДА перший заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов публічно окреслив найважливіші завдання, які потребують першочергової уваги. Одним із таких було вирішення питання щодо функціонування ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. Я розумію, наскільки стратегічно важливою є урановидобувна галузь для країни, тому зі свого боку доклав усіх можливих зусиль, щоб прискорити переговорний процес з НАЕК “Енергоатом” й домовитись про підписання контракту. Наразі довгостроковий договір купівлі-продажу успішно укладено”, - відзначив Андрій Балонь.
За його словами, згідно умов контракту, вартість ураново-оксидного концентрату збільшиться на 40% у порівнянні з попередньою ціною реалізації. Це дозволить стабілізувати роботу підприємства та підвищити його рівень прибутковості.
“Більш того, маю ще одну важливу новину. Авансові платежі наразі передбачені у достатній сумі, щоб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” завершив рік без заборгованості по виплаті зарплат працівникам”, - додав Андрій Балонь.
Нагадаємо: до складу ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” входять Новокостянтинівська, Інгульська та Смолінська шахти. Підприємство знаходилось у стані збитковості у зв’язку з невідповідністю встановлених тарифів у сфері енергетики та комунальних послуг ринковим вимогам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *