Майже 150 порушень у сфері реклами виявили спеціалісти Держпродспоживслужби області за 9 місяців поточного року

 
Протягом 9 місяців поточного року фахівці відділу в сфері реклами  управління захисту споживачів дослідили 1490 рекламоносіїв, з них 791 - у сфері зовнішньої реклами, 480 - у сфері внутрішньої реклами, 102 – розміщені в друкованих ЗМІ, 71 – на телебаченні та радіо, 46 - на транспорті. Загальна кількість виявлених порушень складає 140.
Основна кількість порушень стосується реклами лікарських засобів, методів профілактики, діагностики та лікування. Також виявлено порушення щодо розміщення реклами алкоголю, чим порушено пункт 2 статті 22 Закону України «Про рекламу». 128,785 тис грн, 43 з яких виконано у добровільному порядку, 7 - у судовому порядку та сплачено до Державного бюджету України  54,905 тис грн.
За звітний період прийнято 90 рішень про накладання на суб’єктів підприємницької діяльності штрафів за порушення законодавства про рекламу на суму 128 785 тис. грн. З них 43 рішення виконано добровільно, 7 - у судовому порядку. До Державного бюджету України сплачено 54 905 тис. грн.
Відділ контролю у сферах захисту споживачів, реклами та антитютюнового законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснює контроль за дотриманням законодавства про рекламу на території області, в тому числі проводить моніторинг рекламоносіїв на рахунок порушень, нагляд за рекламою алкогольних напоїв і лікарських препаратів та за дотриманням антитютюнового законодавства в області.
 
Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *