До Дня працівників харчової промисловості

До Дня працівників  харчової промисловості

У третю неділю жовтня в Україні відзначається професійне свято працівників харчової промисловості.

Розвиток харчової промисловості є одним з пріоритетних напрямків економічної політики держави та області зокрема. Виробництво харчових продуктів та напоїв традиційно займає одне з провідних місць у промисловості Кіровоградщини.

У загальному обсязі реалізованої промислової продукції області у січні–серпні 2019р. питома вага обсягу реалізованих харчових продуктів та напоїв становила 35% на суму 7,4 млрд.грн.

Порівняно з січнем–серпнем 2018р. випуск промислової продукції
у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів збільшився на 24%. Підприємствами області вироблено: олії соняшникової та її фракцій, нерафінованих (крім хімічно модифікованих) – 543,3 тис.т, олії соняшникової та її фракцій, рафінованих (крім хімічно модифікованих) – 81,4 тис.т, олії соєвої та її фракцій, нерафінованих (крім хімічно модифікованих) – 29,8 тис.т, виробів ковбасних – 10,4 тис.т, борошна пшеничного чи пшенично-житнього – 8,1 тис.т, виробів кондитерських з цукру інших – 7 тис.т, хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання – 6,3 тис.т, сирів сичужних та плавлених – 0,4 тис.т.

У січні–серпні 2019р. середньооблікова кількість штатних працівників
(по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів склала 9,9 тис. осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника становила 7551 грн.

Поліпшення якості харчових продуктів потребує впровадження сучасних технологій, модернізації виробництва. Так, у січні–червні 2019р. підприємствами харчової промисловості освоєно 202,4 млн.грн капітальних інвестицій, що становило 42,1% загального обсягу інвестицій, освоєних промисловими підприємствами області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *