В області підприємствами машинобудування освоєно 72,4 млн.грн.капінвестицій

Машинобудування – одна з пріоритетних галузей економіки Кіровоградської області, яка займає провідне місце в державі у виробництві сільськогосподарської техніки, насосів та гідравлічних систем, підіймального та вантажно-розвантажувального устатковання.

За підсумками 2018р. питома вага вироблених підприємствами області сівалок, агрегатів гідравлічних об’ємних поршневих з насосами, насосів гідравлічних (шестеренних) у загальному обсязі по Україні становила від 70 до 98%, розпушувачів та культиваторів – 43%, кранів мостових на нерухомих опорах – 25%.

У січні–липні 2019р. середньооблікова кількість штатних працівників (по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у машинобудуванні склала 6,5 тис. осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника становила 9164 грн, що на 13,9% більше середнього показника по області.

Обсяг реалізованої продукції машинобудівної галузі у січні–липні 2019р. становив 3 млрд.грн або 21,6% переробної промисловості області.

Розвиток машинобудування потребує значних капіталовкладень. У січні–червні 2019р. підприємствами машинобудування освоєно 72,4 млн.грн капітальних інвестицій, що становило 15,1% загального обсягу інвестицій, освоєних промисловими підприємствами області. На придбання, ремонт та модернізацію машин та обладнання підприємства спрямували 63,7% капіталовкладень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *