У Світловодську демобілізований військовий став підприємцем

Фахівці центрів зайнятості Кіровоградщини допомагають охочим безробітним у започаткуванні власного бізнесу, надаючи їм організаційну, матеріальну та правову підтримку.

Євгеній М. – один з тих, хто віддав Збройним Силам України майже 5 років життя і брав участь у воєнних діях на сході України. До служби в армії чоловік працював у приватній фірмі, яка обслуговувала різноманітні атракціони. Як працівник фірми об’їздив майже всю країну. Робота потребувала відповідальності та вміння знаходити швидкі рішення в різних ситуаціях. Ці якості стали в нагоді, коли на посаді оператора радіолокаційної станції проходив військову службу за контрактом.

Після демобілізації Євгеній звернувся по допомогу у працевлаштуванні до Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Колишньому бійцеві хотілося мати таку роботу, яка б давала можливість розвиватися, приймати самостійні рішення. Рік, проведений на сході країни, додав впевненості, загартував характер, розвіяв сумніви щодо можливості стати самому собі господарем.

Відвідавши тематичний семінар з орієнтації на підприємницьку діяльність та поспілкувавшись із кар’єрним радником, чоловік виявив бажання започаткувати власний бізнес, створити для себе самого нове робоче місце.

Серед усіх можливих напрямків діяльності обрав для себе торгівлю одягом. Після захисту бізнес-плану оформив усі необхідні документи, отримав від служби зайнятості одноразову виплату допомоги по безробіттю і, зрештою, одержав змогу займатися справою, яка приносить задоволення та дає можливість реалізуватися в умовах мирного життя.

Фахівці служби зайнятості поінформували молодого підприємця про функціонування на базі Світловодської міськрайонної філії консалтингового центру, послугами якого можна скористатися у разі виникнення питань щодо ведення підприємницької діяльності.

 

 

Олена Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *