Останній день подачі Декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік припадає на святковий день

Кропивницьке управління ГУ ДФС у Кіровоградській області звертає увагу громадян, що деклараційна кампанія  щодо подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік добігає кінця.

Тому, особам, які минулого року отримували отримали доходи у вигляді спадщини не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, дарунки у вигляді коштів, мали доходи від продажу квартир, автомобілів чи надавали їх в оренду, отримували іноземні доходи, займались репетиторством, фото-відеозйомками, проведенням банкетів та мали від цього прибутки зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня поточного року до територіальних органів державної фіскальної служби за місцем реєстрації.

Водночас хочемо нагадати, що у разі якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ПКУ).

Таким чином, гранична дата подання Декларації за 2018 рік фізичними особами02 травня 2019 року.

Громадяни, які мають право на податкову знижку, подають декларацію по 31 грудня наступного за звітним податкового року.

Відповідно до норм п.179.7 ст.179 Податкового Кодексу, фізичні особи зобов’язані самостійно до 01 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій податковій декларації. Також до 01 серпня сплачується податок на доходи фізичних осіб і військовий збір приватними нотаріусами, адвокатами, арбітражними керуючими та іншими особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

 

 

Кропивницьке управління ГУ

           ДФС у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *