Місцеві громади Кіровоградщини за 2018 рік отримали 733 млн. грн. плати за землю

За 2018 рік надходження плати за землю від платників Кіровоградської області склали 733,1 млн грн., зокрема, юридичними особами сплачено 563,8 млн грн., 169,3 млн грн. - фізичними особами.

В цьому році відбулося зростання доходів місцевих бюджетів Кіровоградщини по платі за землю у порівнянні з 2017 роком на 98,2 млн грн., або на 15,5 відсотків.

Слід зазначити, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 01 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки (у разі наявності декількох ділянок – про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги) про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

 

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *