Богданівське шкільне лісництво гідно представило Кіровоградщину на Всеукраїнському зльоті юних лісівників

На Сумщині завершився XIІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв, який проходив з 26 по 28 вересня. Кіровоградщину на ньому представляла команда переможців обласного зльоту – учнів Богданівського шкільного лісництва у складі Кучерявої Анастасії, Чабан Тетяни, Довженко Євгенії та Бачковської Ірини на чолі з керівником Довженко Аллою Анатоліївною. Від лісового господарства команду супроводжувала інженер лісових культур ДП «Чорноліський лісгосп» Кирпа Олена Миколаївна.

На зліт, що проходив на базі Сумського національного аграрного університету, приїхали представники учнівських лісництв з 23 областей України.

Конкурсна програма заходу передбачала демонстрацію виставки досягнень учнівського лісництва та презентацію своєї діяльності, основних напрямів роботи лісництва. Крім того, обов’язковим був захист науково-дослідницької роботи. Бачковська Ірина представила до уваги журі роботу за темою «Вирощування посадкового матеріалу в ДП «Чорноліське лісове господарство» з використанням торф’яних таблеток».

Холодна вітряна погода не завадила команді наших юних лісівничок познайомитись із містом Суми, по якому пройшлися екскурсією; помилуватись архітектурними історичними пам’ятками центру міста; взяти участь у квесті; відвідати міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, де ознайомились із відділами квітникарства, екології та краєзнавства, декоративно-ужиткового мистецтва, зоологічним куточком. На території  Центру учасниками зльоту було висаджено декоративні рослини.

Команда Богданівського учнівського лісництва продемонструвала високий рівень підготовки, гідно представила рідну Кіровоградщину на всеукраїнському зібранні і повернулася додому із грамотою за зайняте третє місце у виставці-презентації досягнень учнівських лісництв.

Кіровоградські лісівники пишаються своїми юними помічниками, а очільник лісової галузі області Наталія Ревенко висловлює подяку команді Богданівського шкільного лісництва за достойне представлення Кіровоградщини на всеукраїнському зльоті.

Гран-прі отримала команда шкільного лісництва із Чернігівської області, яка і прийматиме наступний, ХІІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв. У юних лісівників попереду цілий рік роботи: опанування теорії та набуття практичних вмінь, наукові дослідження та спостереження за життям Лісу, його охорона… Одним словом, серйозна підготовка до наступного зльоту і зустрічей із старими та новими друзями.

 

 

Валентина Роздєльська, головний спеціаліст відділу лісового господарства ОУЛМГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *