У Кропивницькому безробітні стають працівниками пекарні

 Результативність діяльності служби зайнятості, яка забезпечує додержання державних гарантій зайнятості та соціального захисту громадян від безробіття, в значній мірі залежить від налагодження ефективної співпраці з роботодавцями.

Позитивним прикладом такої співпраці можна назвати взаємодію Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості та ТОВ «ЯРП», яке спеціалізується на виробництві хліба та хлібобулочних виробів.

Так, з початку 2018 року підприємство з метою задоволення кадрових потреб на заявлені вакансії було працевлаштовано за направленням центру зайнятості 11 осіб за такими професіями як «укладальник-пакувальник» та «водій автотранспортних засобів».

Безпосередньо на ТОВ «ЯРП» проводиться професійне навчання безробітних шляхом стажування на робочому місці з подальшим працевлаштуванням. Це, в свою чергу, сприяє отриманню й удосконаленню знань, практичних умінь та навичок в межах наявної професійної освіти, з урахуванням специфіки підприємства, підготовку висококваліфікованих спеціалістів і їх подальше працевлаштування. Лише цьогоріч було проведено навчання чотирьох осіб.

Створивши нові робочі місця підприємство скористалося правом             на отримання компенсації єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування 3 осіб із числа безробітних. У перспективі на підприємстві передбачається збільшення штатної чисельності працівників, тому ТОВ «ЯРП», і надалі планує тісно співпрацювати з центром зайнятості щодо підбору кадрів на заявлені вакансії.

Співпраця Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості з ТОВ «ЯРП» є обопільно вигідною та має позитивні результати: безробітні матимуть роботу, а мешканці області – свіжий хліб на столі. Тож така співпраця триватиме й надалі.

 

Тетяна Захаренко, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *