Порушень на понад 1,7 млн.грн. виявили кіровоградські аудитори у державному підприємстві “Дослідне господарство “Ставидлянське”.

 У державному підприємстві “Дослідне господарство “Ставидлянське” Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України під час проведення ревізії за період діяльності з січня 2015 року по лютий 2018 року  фахівці  Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 1736,1 тис.грн.

Зокрема встановлено, що дослідним господарством через перекручення бухгалтерських даних в частині формування виробничої собівартості, собівартості реалізації продукції, операційних витрат та доходів, а також фінансового результату (прибутку) здійснювалось  перерахування до державного бюджету платежів частини чистого прибутку у заниженому розмірі на загальну суму 1515,9 тис.грн.

Дослідним господарством  протягом 2015-2017 років надавалася благодійна і спонсорська допомога в обсягах, які перевищували затверджені фінансовими планами суми, на суму 186,6 тис.грн.

Крім того, здійснювалась реалізація цукрового буряку за заниженими цінами та проводились зайві виплати внаслідок завищення наданих послуг на загальну суму 29,2 тис.грн. Понаднормово списувались товаро-матеріальні цінності в сумі 4,4 тис.грн.

Внаслідок порушення законодавства з фінансових питань двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 164-2 КУпАП. Керівнику дослідного господарства направлено вимогу про усунення порушень.

Про результати ревізії проінформовано управління захисту економіки в Кіровоградській області.

Прес-служба Управління

Східного офісу Держаудитслужби

 в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *