У дев’яти районах Кіровоградщини приступили до ремонту місцевих доріг

 
За інформацією заступника директора департаменту інфраструктури і промисловості ОДА Олександра Воропаєва, у 2018 році Кіровоградщина отримала 381 млн. грн. субвенції з державного бюджету на ремонт доріг місцевого значення. Між районами кошти були розподілені в залежності від протяжності доріг. В середньому на кожну територію припадає від 8 до 16 млн. грн. Зокрема, Олександрівському району на ці цілі виділено майже 10 млн. грн. і 4 мільйони на ремонт шляхопроводу в Олександрівці.
“Область вперше отримала такі видатки, що в 10-15 разів більше, ніж мала в попередні роки. За ці кошти по області буде відремонтовано близько 100 км місцевих доріг”, - зауважив Олександр Воропаєв. “Отримавши державне фінансування, будівельні роботи стартували два тижні тому. Основний пік реконструкції очікується на серпень - вересень. У жовтні роботи завершаться”.
Якість ремонтних робіт ділянки дороги “Любомирка – Вищі Верещаки” в Олександрівському районі проінспектував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. За кілька днів будівельники районної філії “Облавтодору” мають завершити середній ремонт цієї ділянки протяжністю 500 метрів. На її реконструкцію використано 950 тис. грн. з Дорожнього фонду, а також кошти місцевих фермерів, що дозволило продовжити дорогу безпосередньо в село. Роботи стартували на початку тижня і завершаться до вихідних.
Як зазначив директор ДП “Кіровоградський облавтодор” Андрій Руднік, дорожнє підприємство вже освоїло 65 млн. грн. як на утримання доріг, так і на ремонт. При цьому, крім облавтодору, дороги ремонтуватимуть і інші дорожні організації, що виграли тендери. Вартість одного кілометру ремонту місцевих доріг, зокрема від облавтодору, складає близько 1,5 млн. грн. Наступний об’єкт в Олександрівському районі, за який братимуться будівельники – дорога до села Родниківка, що є найвіддаленішим населеним пунктом.
У розмові з керівництвом району та будівельниками Сергій Кузьменко відзначив, що вперше за багато років на Кіровоградщині буде відремонтовано більше 100 км місцевих доріг, які з’єднують райцентр з селом. “На такі заходи маємо 381 мільйон гривень з Дорожнього фонду, який у 2018 році вперше працює в Україні.” За його словами, наразі у дев’яти районах розпочато роботи на 35 ділянках доріг.
“Ми європейська країна і в нас мають бути гарні дороги всюди. Тому ми продовжуємо роботу не лише на державних дорогах, а й в кожному населеному пункті”, - підкреслив очільник області.
Щодо перспектив на майбутній рік, Сергій Кузьменко зауважив: “Цього року на ремонт доріг область отримає понад мільярд гривень. Впевнений, наступного року по формулі Дорожнього фонду, ми отримаємо більше фінансування. Будівництво державних доріг розписано до 2020 року. За цей час дороги міжнародного і державного рівня в області будуть капітально відремонтовані”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *