У Долинському районі будується одна з найпотужніших в області сонячних фотоелектростанцій

 Фотостанція «Сонячна» потужністю 50МВт будується на території смт Молодіжне.
Проект реалізується ТОВ «НВЦ «ПРОМІНЬ» за рахунок власних та інвестиційних коштів. На даний момент підприємство завершило будівництво першої черги на 5 МВт, загальна вартість якої склала 170 млн. грн.
Як зазначив директор підприємства Сергій Кузнєцов, цього року потужність стації зросте на 15 МВт. Наступного року заплановано ввести в дію ще 30 МВт. Завершити будівництво станції планують через 1,5 роки. На будівництві використовується обладнання світових лідерів з виробництва сонячних панелей. На станції працюють 30 осіб, заробітна плата яких вища, ніж в обласному центрі. Сергій Кузнецов запевнив, що робота станції заміняє 1,7 млн. куб м газу або 60 вагонів вугілля.
Першу чергу будівництва на 5 МВт ввів в експлуатацію голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочим візитом Долинському районі. Після включення станції перші кіловат-години пішли у загальну енергетичну мережу.
«У Молодіжному був цукровий завод, якого вже десятки років не існує. Відповідно його земля не працює на громаду. Тому ми прийняли рішення передати цю земельну ділянку інвестору для будівництва фотоелектростанції на 50 МВт і сприяли тому, щоб кампанія мала змогу підключитися до мережі «обленерго». Це і нові робочі місця, і енергетична незалежність».
На прикладі цього проекту, голова облдержадміністрації підкреслив, що місцева влада має допомагати і супроводжувати процес реалізації бізнес-ідей.
«Завжди є чим допомагати і я налаштовую посадовців всіх рівнів, щоб вони це робили в рамках чинного законодавства. Якщо ми хочемо, щоб бізнес надалі приходив на Кіровоградщину ми повинні допомагати і підтримувати інвестора», - наголосив Сергій Кузьменко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *