У «Веселих Боковеньках» тривають роботи по вирощуванню саджанців фундука

Останнім часом зріс попит на горіхоплідні, зокрема на фундук, тому працівники ДСДЛ центру «Веселі Боковеньки» налагодили закладку відгілків фундука. Це кропіткий процес, який розпочинається взимку з омолодження кущів, а вже коли відростають молоді пагони, робітники установи Іван Васковець, Юрій Безуглов, Артем Куделя, Микола Шульженко, Леонід Кобік, Сергій Шолька та Сергій Новик проводять комплекс робіт, які сприяють утворенню на рослинах молодого коріння.

За сприятливих погодних умовах (а це достатня кількість тепла та вологи),  а також при проведенні комплексу агротехнічних заходівдо кінця літньо-осіннього сезону  пагони утворять потужну кореневу систему і будуть  пересаджені  у шкілку.

У розсаднику установи перебуває на дорощуванні понад тисяча саджанців фундука, які будуть реалізовуватись восени. На плантаціях налічується близько трьох десятків сортів і гібридів фундука, над створенням яких працювало кілька поколінь лісівників та науковців. Перші дослідні ділянки фундука були закладені ще в сорокових роках минулого століття.

 

ДСДЛ центр “Веселі Боковеньки”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *