До уваги мисливців: триває обмін контрольних карток обліку добутої дичини

Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що для своєчасної підготовки до нового сезону полювання, який традиційно стартує в серпні, мисливцям необхідно обміняти контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання. Для цього необхідно звертатися до облуправління з понеділка по п’ятницю з 8-ї до 16-ї години. Адреса: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 76, 5-й поверх, відділ мисливського господарства.

Нагадуємо, що контрольна картка видається з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року і діє з дня її видачі до 30 квітня 2019 р. включно. У випадку зміни місця реєстрації можна отримати нову контрольну картку та посвідчення мисливця за умови пред’явлення паспорта громадянина України з відміткою про реєстрацію в цій адміністративно-територіальній одиниці.

Для того щоб стати мисливцем, потрібно скласти екзамен в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Екзамен на отримання посвідчення мисливця приймається за екзаменаційними білетами по середах. У білетах містяться питання, які охоплюють знання положень законодавства про мисливське господарство та полювання, правил надання першої допомоги при нещасних випадках на полюванні, правил поводження зі зброєю, відповідальності за порушення правил полювання тощо.

Також повідомляємо, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» внесено зміни до Закону України «Про виконавче провадження» в частині стягнення аліментів, а саме: державному виконавцю надано право за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, виносити вмотивовану постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання, до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *