Порушень на понад 2,5 млн.грн. виявили кіровоградські аудитори

 У квартирно-експлуатаційному відділі міста Кропивницького під час проведення ревізії за період з січня 2016 року по лютий 2018 року  фахівці  Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 2542,7 тис.грн.

Зокрема встановлено, що відділом здійснювалось списання коштів на видатки без фактичного отримання послуг з теплопостачання, водопостачання та водовідведення, розподілу та транспортування природного газу, з перевезення вантажів залізничним транспортом та постачання електроенергії, що призвело до незаконних витрат на загальну суму 2539,4 тис.грн.

Крім того, встановлено незаконні витрати внаслідок завищення вартості виконаних робіт в загальній сумі 3,3 тис.грн.

Вжитими під час ревізії заходами забезпечено усунення виявлених фінансових порушень в сумі 2514,6 тис.грн.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Кіровоградської області. Внаслідок порушення законодавства з фінансових питань на шість посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. До установи застосовано зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про порушення бюджетного законодавства.

Крім того повідомляємо, що з метою підвищення ефективності зворотного зв’язку з громадськістю, забезпечення прозорості в діяльності Держаудитслужби України та запобігання проявам корупції серед посадових осіб в Управлінні Східного офісу Держаудитслужби України в Кіровоградській області функціонує “телефон довіри” – (0522) 24-44-96.

 

Прес-служба Управління

Східного офісу Держаудитслужби

в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *