Екологічна інспекція отримає нові катери та спецтехніку для посилення боротьби з браконьєрами

 Державною екологічною інспекцією в області з початку року проведено більше 70 рейдів, внаслідок яких на порушників складено 108 протоколів, сплачено майже 8 тисяч гривень штрафів. Таку інформацію під час апаратної наради озвучив начальник Державної екологічної інспекції в області Микола Власенко.
За його словами, до початку нерестової заборони було узгоджено обласний план спільних заходів за участі Нацполіції, Держрибохорони, Держпродспоживслужби та громадських організацій.
“У районах, де фіксується найбільша кількість випадків браконьєрства були створені районні штаби із запобігання незаконної риболовлі. Особлива увага у період нерестової заборони була приділена природним нерестилищам у Світловодському та Онуфріївському районах”, - повідомив Микола Власенко. Саме в цих акваторіях були виявлені порушники здебільше із Черкаської і Полтавської областей. “При відсутності водної поліції, а також за наявності у нерадивих рибалок швидкісних катерів надзвичайно важко контролювати кордони Кіровоградської області із суміжними регіонами”, - нарікав керівник інспекції.
Однак ситуація має змінитись на краще, адже, як зауважив Микола Власенко, ближчим часом для інспекції буде придбано два потужних катера за кошти державного бюджету та, зокрема, державного фонду охорони навколишнього природного середовища, а також тепловізори та прилади нічного бачення. Держава технічно підсилить рибоохорону й наступного року.
“Держава робить значні кроки для того, щоб врешті решт навести лад на річках і водоймах, підсиливши технічні можливості екологічної інспекції”, - зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він доручив своєму першому заступнику, який координує цей напрямок, продовжувати контролювати ситуацію з незаконним виловом риби та інформувати суспільство про виконану роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *