На Кіровоградщині триває операція “Нерест”

 
З метою протидії незаконному вилову риби в акваторії водойм під час весняно-літньої нерестової заборони на території області проводиться операція “Нерест”. Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів чергове засідання відповідної міжвідомчої робочої групи.
Під час засідання представники Нацполіції, СБУ, Державної екологічної інспекції, Держпроспоживслужби, управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, а також голови Світловодської, Онуфріївської та Гайворонської райдержадміністрацій поінформували про практичні заходи які здійснювалися протягом звітного періоду з метою попередження та виявлення незаконного вилову і продажу риби.
За інформацією представника Головного управління Нацполіції в області, від 25 квітня в області проведено 29 рибоохоронних рейдів, у результаті яких складено 34 адміністративні протоколи, вилучено близько 2,5 тонни риби та понад 3 тисячі метрів сіток. За фактами незаконного вилову та збуту риби порушено 4 кримінальні провадження.
Рибоохоронні рейди проводилися, зокрема, на території Світловодського та Онуфріївського районів на узбережжі та в акваторії Дніпра, а також у Гайворонському районі (р. Південний Буг), про що прозвітували голови РДА.
Сергій Коваленко зазначив, що відповідна робота в області триватиме і надалі. Перший заступник голови облдержадміністрації наголосив на необхідності координації роботи всіх відповідних служб і структур з метою подальшої протидії незаконному вилову риби, налагоджувати співпрацю органів виконавчої влади та Нацполіції. Посадовець повідомив, що до центральних органів влади направлено пропозиції стосовно створення підрозділу водної поліції на території Кіровоградської області, що дасть змогу значно посилити контроль і попередити незаконні дії в акваторії річок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *