На Кіровоградщині завершилась весняна лісокультурна кампанія

Лісівники Кіровоградщини завершили комплекс весняних лісогосподарських робіт, пов’язаних зі створенням і доповненням лісових культур, посівними роботами та закладенням плантацій новорічних ялинок.

Як повідомила начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, усього створено лісових культур на площі 338 га, у тому числі 137 га нових лісів. Доповнення лісових культур проведено в цілому на площі 662 га, у т. ч. доповнено захисних насаджень на площі 157 га. Незважаючи на незвичні погодні умови цієї весни, завдання по доповненню лісових культур виконано лісівниками вчасно і в повному обсязі.

У лісогосподарських підприємствах завершилось висівання лісового насіння в лісорозсадниках та контрольованому середовищі. Загальна площа посівів становила 2,85 га, у тому числі посівів у коробах – 0,16 га.

Закладено близько 14 га промислових плантацій новорічних ялинок.

Лісгоспи активно реалізовують декоративний посадковий матеріал. Об’єм реалізації декоративних саджанців становить 54,5 тис. штук, сума отриманих коштів - близько 1,3 млн. грн.

 

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *