Робота з боржниками Кіровоградщини дозволила мобілізувати до зведеного бюджету понад 20 млн гривень

Протягом січня-березня 2018 року за результатами вжитих заходів, ГУ ДФС у Кіровоградській області забезпечено 20,2 млн грн надходжень до зведеного бюджету за рахунок погашення податкового боргу. Із зазначеної суми 15,4 млн грн спрямовано до державного бюджету та 4,8 млн грн. – до місцевого.

Загальна сума податкового боргу  станом на 1 квітня 2018 року до бюджетів усіх рівнів по Кіровоградській області становить 788 млн грн, з них до державного бюджету – 631,2 млн гривень. При цьому борг підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, складає трохи більше 126 млн грн або 16 відс. від загальної суми заборгованості.

З метою оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання з податків і зборів, фахівцями обласного управління фіскальної служби вживаються усі передбачені чинним законодавством заходи. Зокрема, з початку 2018 року описано у податкову заставу майно боржників на суму 4,5 млн гривень. Від реалізації майна, яке перебувало у податковій заставі, до бюджетів усіх рівнів надійшло 245,3 тис. гривень.

Крім того, протягом І кварталу цього року зусиллями фахівців ГУ ДФС у Кіровоградській області скорочено борг зі сплати єдиного соціального внеску на 6,4 млн гривень. Загалом же станом на 1 квітня 2018 року борг з ЄСВ склав майже 62 млн гривень.

 

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *