Дорогу на Кривий Ріг та Запоріжжя цьогоріч відремонтують лише частково

Цьогорічна зима, хоча й була не дуже сніжною, та часті перепади температури з переходом через «0» сильно вплинули на швидкість руйнації дорожнього полотна.

Так званий ямковий ремонт ми проводимо для того, аби забезпечити проїзд транспорту, - пояснює начальник відділу експлуатації САД Олексій Донченко. – На жаль, це вимушений захід, яким ми багато років поспіль намагаємося врятувати мережу доріг, за що постійно й чуємо нарікання. Втім, в умовах недостатнього та нестабільного фінансування, тільки таким чином ми підтримуємо існуючу мережу в нормальному стані. Зараз у нас проходить весняне комісійне обстеження, ми бачимо де найскладніша ситуація і зараз вишукуємо шляхи вирішення найпроблемніших питань.

За інформацією відділів експлуатаційного утримання та безпеки руху Служби, чи не найбільших уражень після зими зазнала дорога державного значення Н-23 Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя, особливо в районі села Братолюбівка. У переліку затверджених Урядом на фінансування проектів ремонту вказаної дороги немає, але чекати доки з’являться гроші на поточний ремонт не можна, а треба знайти інший шлях, аби забезпечити безперебійний та безаварійний проїзд.

  • Враховуючи значні руйнації та насичений трафік транспорту, керівники Служби, Облавтодору  та ВКП провели виїзну виробничу нараду безпосередньо на дорозі, - додає Олексій В’ячеславович. – В результаті дійшли висновку, що діяти  треба негайно. Тож шляхом перерозподілу коштів ми частину загального фінансування на експлуатаційне утримання спрямуємо саме на забезпечення безпечного проїзду по вказаній дорозі.

На разі одночасно кілька бригад Кіровоградської ДЕД, філії Облавтодору, проводять аварійний ремонт вибоїн на відрізку від села Макове до села Покровка, а також на відрізку 62-64 кілометрів. На відрізку в районі Братолюбівки (км 60-61) влаштовують дренажну систему, а далі тут проведуть укріплення основи та влаштують два шари асфальтобетону. Такий же комплекс робіт проведуть ще на 500 метрах на 59-му кілометрі, безпосередньо у Братолюбівці. Зараз там працює фреза.

Нагадаємо, ремонтні роботи проводять на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградскій області за рахунок коштів державного бюджету.

Прес-служба САД у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *