Кіровоградщина: актуальні питання застосування податкового законодавства розглянуто на черговому семінарі

28 березня 2018 року відбувся семінар-практикум на тему: „Головний бухгалтер і безпека бізнесу”, організований Кіровоградським осередком ВГО „Всеукраїнський бухгалтерський клуб” для бухгалтерів і керівників комерційних та аграрних підприємств Кіровоградщини.

У заході прийняли участь фахівці Головного управління ДФС у Кіровоградській області та управління Держпраці у Кіровоградській області.

На семінарі фахівцями Головного управління обговорювались питання    зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, заповнення  Таблиці платника податку.

Зокрема, присутніх ознайомлено з постановою Кабінету міністрів України від 21 лютого ц.р. № 117 щодо подальшої роботи системи ризиків з ПДВ, яка вступила в дію із 22 березня 2018 року, а також

постановою Кабінету міністрів України від 21 лютого 2018 № 204 „Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних”, якою  визначено:

-  операційний день триває в робочі дні з 8-ї до 20-ї години. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки Реєстру,  не проводяться протягом операційного дня, крім аварійних випадків;

- якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочій день, такий день вважається операційним днем.

Фахівцем відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, майнових податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску обласного відомства проінформовано про початок з 1 січня 2018 року кампанії декларування майнового стану і доходів, отриманих громадянами у  2017 році.

Вона нагадала, що декларація подається до органу державної фіскальної служби за новою формою до 1 травня 2018 року за місцем реєстрації, а сплатити податок необхідно до 1 серпня 2018 року.

Громадяни, які мають намір скористатися правом на податкову знижку, подають декларацію упродовж всього 2018 року.

Під час семінару платникам були надані відповіді на актуальні питання та практичні поради щодо застосування податкового законодавства. Також усі присутні отримали друковану продукцію, яку підготували фахівці фіскальної служби.

 

 

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *