Кіровоградщина: легалізація доходів отриманих злочинним шляхом справа підсудна

 Податковою міліцією Головного управління ДФС у Кіровоградській області проводяться заходи направлені на припинення фактів легалізації та відмивання доходів отриманих злочинним шляхом.

З початку 2018 року за матеріалами співробітників податкової міліції Кіровоградської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено два кримінальних провадження за ознаками правопорушень передбачених ч. 1         ст. 209 КК України відносно громадян України, які використовуючи своє службове становище незаконно отримали кошти на власні карткові рахунки та в подальшому перевили їх в готівку і використати на власні цілі.

Протягом січня-березня поточного року слідчими ГУ ДФС в області за результатами розслідування кримінальних проваджень даної категорії до суду з обвинувальним актом направлено 2 кримінальних провадження для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

В ході досудового розслідування заявлено цивільний позов на загальну суму 761 тис.грн., частина коштів вже надійшла до бюджету в рахунок погашення збитків.

Довідково: санкція ст. 209 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади  або займатися певною діяльністю на строк  до двох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

 

 

ГУ ДФС у Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *