Сергій Коваленко: Обласна державна адміністрація завжди відкрита до співпраці з громадськими організаціями

 Вчора відбулося засідання Ради сприяння розвитку громадянського суспільства при обласній державній адміністрації. Це вже друге за рахунком засідання Ради, на якому було проаналізовано стан реалізації в області у 2017 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, а також обговорено проект обласного плану заходів на 2018 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 - 2020 роки.
Про результати проведеної роботи учасників засідання поінформував начальник управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Віталій Останній. Питання розвитку громадянського суспільства є одним із пріоритетних у діяльності обласної державної адміністрації. Так, лише на рівні структурних підрозділів облдержадміністрації минулого року було проведено понад 160 консультацій з громадськістю з різних питань суспільного життя. В цілому по області було проведено більше 1300 таких заходів.
Стосовно громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, то, за словами посадовця, у 2017 році нею не скористалася жодна громадська організація.
Під час засідання члени Ради, серед яких є представники волонтерських організацій, порушили питання щодо налагодження тісної співпраці з усіма органами влади, з метою реалізації важливих для області гуманітарних проектів.
У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зазначив, що обласна влада готова підтримувати будь які ініціативи, що надходять від громадськості. – Всі громадські організації Кіровоградщини, які потребують такої підтримки, зможуть знайти її в обласній державній адміністрації, – відзначив посадовець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *