Виробники готові постачати щебінь на ремонт автодоріг

 Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев провів нараду з питання виробництва щебеневої продукції підприємствами області для забезпечення робіт з будівництва та ремонту доріг. У нараді взяли участь директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша, начальник служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко та представники гірничодобувних підприємств.
На початку наради Андрій Коломійцев зауважив, що за останні два роки значно зросли обсяги робіт з будівництва та ремонту доріг в області. У кінці 2017 року підрядники скаржилися на дефіцит щебеню, що впливав на своєчасність проведення ремонтних робіт. Зважаючи на те, що цього року значна увага приділятиметься ремонту автодоріг загального користування місцевого значення, які передали на баланс департаменту інфраструктури та промисловості ОДА, попит виконавців робіт на щебеневу продукцію зросте. Загалом планується, що об’єм дорожніх робіт збільшиться приблизно вдвічі. Для того, щоб з’ясувати можливості гірничовидобувних підприємств щодо збільшення обсягів виробництва і обмінятися думками для налагодження співпраці, було вирішено провести нараду.
За інформацією Олександра Корнюші, на сьогодні 28 видобувних підприємств, що працюють а території області, отримали спеціальні дозволи на користування надрами з метою розробки родовищ для виробництва будівельного каменю. За попередніми підрахунками служби автодоріг в області, орієнтовна потреба в щебені на цей рік складає близько 200 тисяч кубометрів на дороги місцевого значення та близько 500 тисяч кубометрів для доріг державного значення. Основне навантаження буде зроблене на три заводи з виготовлення асфальтно-бетонної суміші, два з яких працюють у Знам’янському районі і один в Олександрівському. Тому, враховуючи логістику, найрентабельнішим буде використання щебеневої продукції, видобутої на географічно найближчих кар’єрах.
Представники гірничодобувних підприємств зосередили увагу на питаннях стосовно технологій та планування виробництва, а також на нюансах, які необхідно враховувати підрядникам при закупках щебеневої продукції. Разом з цим промисловці запевнили, що при правильному плануванні закупок, проблем із придбанням у підрядників не буде, і наголосили, що дефіциту щебеневої продукції для ремонту і будівництва доріг в області немає.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *