Відшкодування втрат на 14,9 млн грн забезпечили кіровоградські аудитори за січень-грудень 2017 року

Протягом 2017 року фахівцями управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області проведено 55 контрольних заходів, з них 48 ревізій фінансово-господарської діяльності, державний фінансовий аудит виконання бюджету, державний фінансовий аудит виконання бюджетної програми та 2 державні фінансові аудити діяльності суб’єктів господарювання і виявлено  порушень   фінансово-бюджетної   дисципліни    на    загальну   суму  майже  25,7  млн.грн.

Забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 15 млн грн.

Крім того, попереджено порушень у сфері закупівель шляхом відміни торгів та розірвання договорів на загальну суму 244,5 млн грн.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ і організацій прийняли 34 управлінських рішень.

Правоохоронні органи за матеріалами ревізій розпочали 10 досудових розслідувань та вручили 12 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До суду пред’явлено п’ять  позовів щодо відшкодування втрат ресурсів на загальну суму понад 720 тис.грн.

За порушення фінансової дисципліни 101 посадову особу об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності, 66 – до дисциплінарної та матеріальної, зокрема 5 осіб звільнено.

Прес-служба управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *