Кропивничанам розкажуть про небезпеку дифтерії

Анонс заходів обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського  11 листопада – 17 листопада 2019 року

 11 листопада о 13.00  у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я відбудеться зустріч із Оперчук Надією Іванівною, заступником директора з дослідження біологічних факторів Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Тема зустрічі «Обережно, дифтерія!» Цього року в Україні було зафіксовано 20 випадків дифтерії, з них  – 18 у жовтні. В Україні украй низький рівень охоплення щепленнями від цієї інфекції. Запрошуємо до спілкування з фахівцем, щоб дізнатися як вберегти себе і своїх близьких від небезпечної хвороби.

12 листопада о 13.30 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться засідання інформаційної платформи для молоді “Україна на шляху реформ”. Мета проведення заходу: привернути увагу студентської та учнівської молоді до ключових реформаційних процесів, які відбуваються сьогодні в нашій країні.

14 листопада о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація довідника „Журналісти степового краю 1874-1939. Біографічний довідник”. Видання упорядкували відомі краєзнавці Володимир Босько та Володимир Поліщук. Довідник налічує майже 300 біографій творчих працівників засобів масової інформації, народжених до 1939 року, тобто часу утворення Кіровоградської області. Пропонуємо ближче познайомитися з життєвим і творчим шляхом незабутніх Володимира Базилевського та Віктора Погрібного, Володимира Гвоздецького та Владислава Журавського і багатьох інших.

14 листопада о 14.00  у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація книги «Ліна Костенко: тексти  та їх інтерпретація» (видавництво «Український пріоритет»). Книжку презентують: Григорій Клочек (автор книжки, доктор флологічних наук, професор), Володимир Шовкошитний (директор видавництва «Український пріоритет», письменник, кіносценарист, доктор філософії, організатор перепоховання Василя Стуса, Олекси Тихого й Юрія Литвина з Пермських таборів в Україну в 1989 році). Книгу можна буде придбати на презентації.

16 листопада о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться творчий майстер-клас «Техніка штампування» від знаної майстрині Лариси Гарбузенко. Захід проводиться спільно з ГО «Мобільна волонтерська група» в рамках творчого проекту для учасників бойових дій на сході України «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС «Арт блокпост».

16 листопада о 18.00 запрошуємо глядачів до актової зали бібліотеки на безкоштовний показ драми «Приниження» (Режисер: Баррі Левінсон, Країна: США 2014). Показ відбувається у співпраці з компанією Артхаус Трафік.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *