У Кропивницькому відбудеться презентація англомовного видання «Розповідь про писанку. Збірка статей про українські великодні яйця»

Анонс заходів обласної бібліотеки ім. Д.ІЧижевського  21 жовтня – 27 жовтня 2019 року

21 жовтня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться  засідання літературного об’єднання «Парус», присвячене нашому земляку, українському письменнику, поету і журналісту Віктору Кузьменку, з нагоди відзначення 100-річчя від дня народження.

23 жовтня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація літературно-мистецького та громадсько-публіцистичного журналу «Степ»  № 1-2 за 2019 рік. У цьому номері альманаху „Степ” зібрані всі публікації за 2017-2019 рр., які друкувалися у „Першій міській газеті” та в „Народному слові”. В журналі 140 сторінок, 50 авторів, більшість із них надали по декілька творів: прозу, поезію, літературознавчі дослідження. У виданні вміщено головним чином твори місцевих авторів: Ольги Полевіної, Олександра Архангельського, Людмили Ніколаєвської, Олексія Корепанова, Людмили Остоверх, Станіслава Новицького, Наталії Бідненко, Лариси Каленської, Оксани Шпирко, Артема Луценка, Валентини Кондратенко, Ніни Даниленко.

23 жовтня о 16.00 запрошуємо на презентацію англомовного видання «Розповідь про писанку. Збірка статей про українські великодні яйця», яке представляє один з авторів проекту, заступник директора обласного краєзнавчого музею Павло Рибалко.  В збірку, що надрукована  у Сіднеї в 2019 році, увійшли роботи трьох дослідників писанки з нашого краю: Володимира Ястребова, Павла Рибалки, Ірини Михалевич.

26  жовтня о 12.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки майстрині клаптикового шитва «Арт-мікс Людмили Кривенко». Це унікальна виставка, на якій майстриня представила роботи у різних техніках. Людмила Іванівна – справжній художник, тільки от малює вона тканиною. Якщо розглядати панно здалеку, вони ніби намальовані, так вдало вона вміє передавати кольори, створювати півтіні, відображати реальність. Запрошуємо на відкриття, на вас очікують сюрпризи та приємності.

26 жовтня о 18.00 запрошуємо глядачів до актової зали бібліотеки на безкоштовний показ трагікомічного трилера  «Вона» (режисер: Пол Верховен, Франція, Німеччина, Бельгія, 2016). Показ відбувається у співпраці з компанією Артхаус Трафік.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *