З нагоди вшанування пам’яті загиблого спецпризначенця відбудеться риболовний турнір «Путнік»

14 липня 2018 року відбудеться щорічний третій риболовний турнір «Путнік» пам’яті спецпризначенця Героя України підполковника Юрія Вікторовича Коваленка.

15 липня 2014 в результаті мінометного обстрілу супротивника загинула одна з кращих розвід груп українського спецназу. Підполковник Юрій Коваленко – заступник командира загону 3-го полку спецназу з Кіровограда першим проклав дорогу нашим військам, які виконували завдання з прикриття державного кордону.
Коваленко був чудовим воїном, справжнім спецназівцем, агресивним, впевненим у собі, ініціативним. З таких же відмінних людей складалась і його група. Поки багато частин насилу усвідомлювали, що вони знаходяться на війні, такі воїни як підполковник Коваленко йшли попереду і захоплювали своїм прикладом, прокладали шлях і першими йшли в бій.
Та 15 липня група зібравшись для планування нового бойового виходу в селі Провалля поблизу Свердловська, це була крайня точка зайнята нашими військами була накрита мінометним обстрілом противника – це був один із перших обстрілів.
Одна з мін впала прямо між нашими бійцями. Вісім спецназівців загинуло на місці ще один помер від ран 21 липня.
Підполковник Юрій Коваленко був завзятим рибалкою, саме тому на його честь вирішили зібрати якомога більше його однодумців.
Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у організації проведення турніру.
Регламент змагань та місце проведення будуть оголошені додатково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *