У Кропивницькому відбудеться зустріч з відомим істориком-краєзнавцем

Дайджест заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського 18  червня  - 24 червня 2018 року

18 червня  виповнилося б 90 років від дня народження нашого земляка з Новоархангельщини, прозаїка, публіциста, критика, члена Національної спілки письменників України Сергія Петровича Плачинди (літературний псевдонім Сергій Кожухар). Відділ краєзнавства запрошує познайомитися з авторською творчою спадщиною, переглянувши книжкову виставку “Той, хто відкривав завісу часу”, у відділі обслуговування користувачів працює книжкова виставка «Духовний пантеон Сергія Плачинди».     23 червня відзначається День державної служби в Україні, день обрано невипадково, оскільки  збігається з  Днем державної служби Організації Об’єднаних Націй. Саме держслужбовці забезпечують діяльність органів влади, керуючись законодавством. Їхня основна функція — це управління суспільними процесами та різними ресурсами, що належать державі, реалізація законодавчих актів. Запрошуємо ознайомитися з інформаційними матеріалами, представленими на виставці «Кадровий потенціал державотворення», що працює у відділі обслуговування користувачів.

З 1 червня в обласній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського триває традиційна Програма літнього відпочинку для дітей «Бібліотека – острів фантазії і творчості». У цьому році програма цікава і оновлена, тож скористайтеся інформаційними послугами для організації дозвілля дітей в період діяльності літніх пришкільних майданчиків. Заходи проводяться щодня, крім суботи і неділі.  Запис для участі в Програму за телефоном (0522) 22-58-90.

19 червня об 11.00 у відділі краєзнавства в рамках Краєзнавчих студій відбудеться зустріч з відомим істориком-краєзнавцем Іваном Петренком та обговорення його нещодавно виданої книги «Обком утік» із серії «Архівні документи свідчать». Книга обсягом понад 500 сторінок надрукована в рамках обласної програми з підтримки книговидання кропивницьким видавництвом «Імекс-ЛТД». На підставі виключно архівних документів автор практично розвінчує «направляючу і керуючу» роль місцевих комуністів, вірніше підпільного обкому, в організації антигітлерівського підпілля й боротьби з загарбниками на Кіровоградщині. Книга може дати поштовх до розуміння ситуації й пошуку відповідей на складні для сприйняття питання, без ідеологічних штампів і вигаданих фактів.

23 червня «Бібліотечне надвечір’я» запрошує на прибудинковий майданчик, цього вечора усі бажаючі можуть познайомитися з кращими книгами українських авторів та новими українськими перекладами світових бестселерів. Також 23 червня о 18.00 в актовій залі пропонуємо перегляд сатиричної комедії «Квадрат / The Square». Коротко про фільм: Крістіан працює куратором музею сучасного мистецтва. Одного разу у нього крадуть телефон і гаманець. Вистеживши апарат через мобільний додаток, Крістіан вирушає на своїй модній Теслі вершити справедливість у бідний район Стокгольма. Він розміщує в поштових скриньках надруковане попередження «Я знаю, що ти вкрав мій телефон і гаманець» і називає місце, куди необхідно повернути речі. Герой не розраховує на успіх, але також не здогадується, що чекає на нього невдовзі (Режисер: Рубен Естлунд, Країна: Швеція, Німеччина, Франція, Данія, 2017).
 Права на покази фільмів надано компанією “Артхаус Трафік”.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *