У Кропивницькому триває Програма літнього відпочинку для дітей «Бібліотека – острів фантазії і творчості»

Дайджест заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського 11  червня  - 17 червня 2018 року

У відділі мистецтв відкрито нові книжкові виставки в рамках «Календаря мистецтв»: до 170-річчя від дня народження Поля Ежена Анрі Гогена (1848-1903), французького художника, до 175-річчя від дня народження Едварда-Хагерупа Гріга (1843-1907), норвезького композитора, до 200-річчя від дня народження Шарля Гуно (1818-1893), французького композитора. Запрошуємо до відділу мистецтв познайомитися з літературою, яка розкриває життя і творчість видатних особистостей.

З 1 червня в обласній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського триває традиційна Програма літнього відпочинку для дітей «Бібліотека – острів фантазії і творчості». У цьому році програма цікава і оновлена, тож скористайтеся інформаційними послугами для організації дозвілля дітей в період діяльності літніх пришкільних майданчиків. Запис для участі в Програму за телефоном (0522) 22-58-90.

11 червня о 12.00 у холі І поверху відбудеться нагородження переможців І Всеукраїнського конкурсу дитячої та юнацької творчості ”Майбутнє очима молоді”: “Україна — Берегиня” (тема малюнку).

14 червня об 11.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація першої персональної виставки картин із вовни Світлани Баркової «Різнобарв тепла життя». До експозиції увійшло 50 авторських робіт, виконаних у техніці «вовняного живопису». Картини з вовни або «вовняний живопис» зараз дуже популярні. «Мальовані шерстю» картини мають вигляд теплих, м’яких і дуже затишних. Від них виходить особлива енергетика. Серед сюжетів пані Світлани  - пейзажі, янголятка, метелики, рибки, птахи і величезна кількість квітів! Квіти з вовни абсолютно різні – вовняні маки, ромашки, іриси, гербери, соняшники, троянди, бузок, льон. Мимохідь здається, що роботи виконані талановитим художником у техніці акварель. Запрошуємо на відкриття.

16 червня о 18.00 продовжує роботу “Артхаус Клуб” в ОУНБ ім. Д.І.Чижевського. Цієї суботи пропонуємо перегляд французької біографічної комедії «Молодий Годар / Le Redoutable». Коротко про фільм: Париж, 1967 рік. Французький режисер Жан Люк Годар зустрічає молоду актрису Анн Вяземські, свою майбутню дружину. Зустріч відбувається у бурхливий період життя Годара: скандальна реакція на його новий фільм та травневі революції 1968 року призводять до того, що режисер мимохіть починає втрачати розум. Запрошуємо на перегляд фільму. (Режисер: Мішель Хазанавічус, 2017; 102 хв.). Права на покази фільмів надано компанією “Артхаус Трафік”.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *