З 14 по 20 травня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує

 Переглянути книжкові виставки:

З 14 травня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Звивистими стежками «Розстріляного відродження» (за сторінками книги «Самі про себе: Автобіографії українських митців 1920 років»), присвячену Дню пам’яті жертв політичних репресій;

 

З 15  травня у відділі абонементу буде представлено книжкову виставку «Від європейської ідеї – до єдиної Європи», присвячену відзначенню Дня Європи. День Європи відзначають в третю неділю травня. День Європи в Україні - це символ нашої спільної історії, наших спільних цінностей. Саме тому дана виставка розкаже про спільні цінності та цілі, історію та сучасність різних країн Європи, в тому числі й України.

 

З 17 травня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде оформлено книжкову виставку «Обереги мої рушникові». Виставка присвячена Дню вишиванки. Вишиванка в останні роки стала не тільки національним символом і традиційним одягом, а й модним аксесуаром. Вишиті сорочки та сукні виглядають ошатно і урочисто і підходять для будь-якого випадку. Тож перегляньте виставку і оберіть для себе найкращу вишиванку.

 

З 17 травня у відділі мистецтв буде представлено книжкову виставку «Подорожуймо музеями», присвячену Міжнародному дню музеїв. Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали. Музеї - важливий засіб культурного обміну, збагачення культур і розвитку взаєморозуміння, співробітництва й миру між народами. Про найцікавіші музеї світу та України й розкаже виставка.

 

Масові заходи:

15 травня о 14.30  відбудеться скайп-спілкування з користувачами Волинської обласної бібліотеки для юнацтва та журналістом, головою Кіровоградського обласного осередку Національної спілки журналістів Петром Мельником. На захід запрошуються користувачі Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка.

17 травня о 18.00 відбудеться вулична акція «Ми та Європа» (в рамках бібліопроекту «Креативна середа»), організована спільно з ГО «Молот». В рамках акції: виступи творчо-обдарованої молоді; майстер-класи з виготовлення євро-магнітів та арт-розпису; вікторини та конкурси, настільні ігри та сюрприз від волонтерки Корпусу миру Віккі Нейлінг, спортивні розваги та тематичні книжкові виставки, а також багато інших цікавинок. Подібні заходи є корисними та потрібними місту, адже саме вони забезпечують культурний та духовний розвиток і наближують нас до Європи.

17 травня о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду-вікторину «Сорочку мати вишила мені». Захід присвячено Дню вишиванки. У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Про історію української вишиванки й розкаже захід.

19 травня працівники книгозбірні долучаються до «Єврофест-2018» - святкування Дня Європи в Ковалівському парку. Працівники книгозбірні запрошують більше дізнатися про Європу познайомившись з виставкою «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся». Також  протягом дня триватиме майстер-клас з арт-розпису «У європейському стилі».

Щосереди та п’ятниці о 16.00 запрошуємо на засідання розмовного клубу англійської мови “Speak Up”, організованого спільно з волонтерами Корпусу миру. Приєднуйтеся до любителів англійської мови! Разом з носіями мови – буде корисно та весело! З вами працюватимуть Тім Ніколазі та Віккі Нейлінг.

 

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна, завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *