З 5 по 11 березня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує

 Переглянути книжкові виставки:

З 5 березня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «Страшна правда голодомору на Кіровоградщині» (до Дня пам’яті жертв голодоморів). 2018 рік – це рік 85‑их роковин Голодомору 1932—1933 років в Україні. Саме тому протягом року доцільно нагадувати про жахливу трагедію українського народу.

«Голодомор – це помста за свободу. Українців карали смертю за здобуту незалежність від імперій. Геноцид знищив ключові свободи: мільйони людей позбавлені життів, в країну повернуто рабство – селянам обмежили пересування і відібрали паспорти, колгоспи застосовували примусову працю, люди не могли сподіватися на недоторканність житла, не мали свободи релігії, їх обмежили в культурних правах. Але режим не зумів досягти головного – Україну не зламали.»

З 5 березня відділ мистецтв запрошує переглянути книжкову виставку  до Міжнародного жіночого дня «Жіночі образи на полотнах художників». Образ жінки в образотворчому мистецтві - це без перебільшення вічна тема, до якої знову і знову звертаються митці, відтворюючі свої власні відчуття й бачення стосовно загадкової й неосяжної жіночої сутності. Найвідоміші полотна світу також зображають загадкову жіночу красу. Про історію видатних художників та їх картин розкаже виставка.

 

З 7 березня у відділі сприяння технічній творчості молоді відкриється книжкова виставка «Ця примхлива панянка Мода…». Сьогоднішню моду творять велика кількість модельєрів і дизайнерів, які перетворили її на мистецтво. Покази високої моди стали значними культурними подіями, на них визначаються основні тенденції повсякденного вбрання найширших верств споживачів. Для сучасної моди визначальним стала її мобільність, свобода та зручність. Про останні тенденції у світі сучасної моди дізнаються відвідувачі виставки.

 

Масові заходи:

З нагоди  відзначення 204-ї річниці від дня народження видатного письменника України - Тараса Шевченка в бібліотеці відбудуться наступні заходи:

6 березня о 14.10 відділ абонементу запрошує відвідати літературно-музичну годину «Тарасова доля – то правда жива».

З 7 березня – «Натхненне слово Кобзаря» (до 204-ї річниці від д. н. Т. Шевченка) – відділ абонементу.

Важко переоцінити значення творчості Тараса Шевченка для української літератури. Цей національний поет глибоко розкрив душевне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, тому що для українців всіх наступних поколінь Великий Кобзар став могутнім джерелом національної свідомості, символом України.

Іще раз згадати про творчість видатного письменника допоможуть зазначені заходи.

 

7 березня о 16.00 відбудеться чергове засідання розмовного клубу англійської мови «Speak up». Учасники засідання продовжать знайомство з музичною RNB-культурою.

 

8 березня – вихідний день. 9 березня бібліотека працює в звичному режимі.

  Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна, завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *